tiistai 19. kesäkuuta 2018

Lohi 2018

Lohikesä alkoi lupaavasti kun 30 toukokuuta Risto väsytteli 16,5 kiloisen lohen veneeseen Karjulan eteläpuolelta väylän varresta. Lohi tuli lyhyen väsytyksen jälkeen veneen vierelle ja vavan katketessa kala piti koukata nopeasti veneeseen. Onneksi veneessä on pitkävartinen kalakoukku juuri näitä isoja varten,
Myös kymmenes päivä kesäkuuta nahkiaisen takana oli hetken aikaa iso kala kiinni. Siinä ne kontaktit nousulohiin olivatkin tällä kaudella. Talvikoita kävi muutama veneessä alkukaudesta. Viimeinen lohireissu tehtiin 17.6 Nahkiaisen länsipuolelle ilman tapahtumia. Vesi todettiin aivan liian sameaksi lohen uisteluun. Runsaat kevättulvat toivat ravinteita mereen ja veden lämmetessä piileväkukinnat veivät lohilta loputkin syömishalut varsinkin Raahen korkeudella.

Lohen saalistilastot osoittavatkin suoraan sen, että mitä kovemmat kevättulvat sitä vaikeammaksi lohenuistelu menee. Tulvakevät 2013 on hyvä esimerkki siitä, ettei myöskään Kokkolan edustalta saatu kuin muutama lohi ja Raahesta ei ainoatakaan.

Järjetön lohiasetus näkyy tänäkin kesänänä huonoina lohisaaliina Tornionjoella.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti